Smartlog v3 » Liv i Stubbekøbing » Planlagte aktiviteter i.f.m. 250-året for Hans Egedes død, nov. 2008
Opret egen blog | Næste blog »

Liv i Stubbekøbing

Weblog om liv i og omkring købstaden Stubbekøbing på Nordfalster

Planlagte aktiviteter i.f.m. 250-året for Hans Egedes død, nov. 2008

3. Jan 2008 15:34, livistubbekoebing

Hundested har Knud Rasmussen, Horsens har Vitus Bering, og andre byer har lignende personligheder, der tiltrækker turister, som ønsker en særlig oplevelse. Tanken er enkel: Stubbekøbing skal gøre brug af Hans Egede! Anledningen bør blive 250-året for hans død.
Følgende aktiviteter er planlagt:
5. november 2008 – formiddag: Åbning af en udstilling med den anerkendte norske kunstner Karl Erik Harr, der er født og opvokset i Hans Egedes fødeby. Maleriernes motiver er hentet i Grønland, hvor Harr har været på studietur i sommeren 2006.
5. november 2008 – middag: Bogen ”Kridtpiben, apostlen, Grønland og Falster” af
Mads Fægteborg er planlagt til udgivelse den. Bogen sigter ikke blot på Hans Egede, men også på andre markante skikkelser, som har haft relationer til både Grønland og Falster, især til Stubbekøbing og oplandet.
5. november 2008 – aften: Aftengudstjeneste til minde om Hans Egede. Gudstjenesten forestås af Stubbekøbings sognepræst Anna-Sofie Arendt.
6. og 7. november 2008: Nordisk seminar med arbejdstitlen ”Kulturmøder”. Seminaret tager udgangspunkt i Hans Egedes møde med den eskimoiske befolkning i Grønland i 1721. Idéen med seminaret er dog ikke at blive stående i fortiden, men at trække problemstillingerne frem til nutiden, hvor vi dagligt konfronteres med såvel positive som negative konsekvenser af vores møde med forskellige kulturer.
8. november 2008 – eftermiddag og aften: Diverse kulturelle indslag, som primært kan relateres til Hans Egedes tre bostæder i Norge, Grønland og Danmark.
9. november 2008 – formiddag: Mindehøjtidelighed, hvor sognepræst Anna-Sofie Arendt forestår gudstjenesten, hvorimod Grønlands biskop Sofie Petersen afholder prædikenen. H.M. Dronningen og Prinsgemalen er indbudt.
9. november 2008 – middag: Reception for de indbudte.
9. november 2008 – eftermiddag: Åbning af udstillingen: ”Det arktiske Kammer”, en udstilling om europæernes skiftende syn på de oprindelige folk i Arktis. Udstillingen baseres på en unik privat samling af flere end 200 originale træsnit, kobberstik og litografier fra perioden 1550-1840 med primært fokus på Oplysningstiden, dvs. stort set sammenfaldende med Hans Egedes samtid.
9. november – aften: Kirkekoncert.
Mads Fægteborg, 3. januar 2008.

 


 

Kommentarer

  1. Coach Outlet Store Online
    12. Dec 2011 07:52
    1

    This is a very good idea! Just want to say thank you for the information, you have to share Coach Outlet Store Online
    . Just continue to write such a position. I will be your faithful reader. Thank you again.

Søg


Tags

Arkiv

Relaterede

Seneste